My Blog

Kako očistiti espresso aparat od kamenca?

Ako deo vaše jutarnje rutine uključuje svežu šoljicu kafe, onda morate naučiti kako očistiti espresso aparat od kamenca. Međutim, kada se upali crvena indikatorska lampica koja vas upozorava da je vreme da uklonite kamenac iz aparata za kafu, možda ćete se osećati izdanim i nesigurnim šta dalje. Imamo nekoliko jednostavnih koraka za čišćenje lonca za kafu koji su brzi i laki, koji će vas i vaš aparat za kafu vratiti na put da ponovo budete najbolji prijatelji. Više o tehnici možete pročitati na sajtu omladina.

Kako očistiti espresso aparat od kamenca?

Ova nakupina minerala vam neće naštetiti, ali može uticati na ukus vaše jutarnje kafe. Osim toga, nakupina minerala takođe može blokirati rupe u vašem loncu za kafu, što pokreće indikatorsko svetlo da se uključi ako ga Vaša mašina ima. Za starije aparate za kafu i one sa manje funkcija, jednostavno potražite kredasto bele ostatke. Ovo vam govori da je vreme da uklonite kamenac iz aparata za kafu. Slične metode možete koristiti i kada čistite pegle za peglanje na paru.

Aparat za kafu

Nije teško naučiti kako očistiti espresso aparat od kamenca

Koliko često treba čistiti aparat?

Ali koliko često treba da čistite svoj lonac za kafu da biste izbegli nakupljanje minerala? U nastavku ćemo detaljnije objasniti.

  • Pre nego što počnete, važno je da napravite razliku između toga kako očistiti lonac za kafu i kako da očistite mašine čišćenjem posude za kafu i aparat za kafu
  • Voda može da ukloni ostatke, ali nije dovoljno da se uhvati u koštac sa nagomilavanjem kamenca izazvanog tvrdom vodom – slična metoda Vam može pomoći kada birate koji prečišćivač vazduha kupiti u 2022-2023.
  • Tvrda voda ima veći sadržaj minerala od meke vode. Rastvoreni kalcijum, magnezijum i krečnjak će vremenom početi da se nakupljaju u vašoj mašini za kafu, što znači da bi trebalo da je čistite povremeno.

Najmanje jednom mesečno se posvetite aparatu

Ako svakodnevno pijete kafu, treba da čistite aparat za kafu jednom mesečno, ali što češće, to bolje. Kafa ostavlja talog u korpi za kuvanje koji takođe može dovesti do rasta bakterija i mrlja od vode. Prema stručnjacima, vaš kuhinjski sunđer i aparat za kafu mogu biti dva od 10 najzaraznijih predmeta u vašem domu. Međunarodna studija pokazuje da 50 odsto domova sadrži aparat za kafu sa nagomilanim kvascem i buđi u rezervoaru.

Kako očistiti aparat?

Pošto rezervoar u Vašem aparatu za kafu sadrži vodu za pravljenje kafe, sve bakterije, buđ ili drugi zagađivači će ući u vašu šoljicu kafe. Redovno čišćenje lonca za kafu ne samo da sprečava nastanak gadnih klica i buđi, već može i pogoršati ukus kafe. Pogledajte ideje za kućni bioskop za celu porodicu.

Čišćenje lonca za kafu sirćetom ili komercijalnim sredstvom za uklanjanje kamenca

Dva najpopularnija rešenja za uklanjanje kamenca za uklanjanje kamenca u loncu za kafu su belo sirće i komercijalno sredstvo za uklanjanje kamenca. Bilo da se odlučite za čišćenje lonca za kafu sirćetom ili komercijalnim sredstvom za uklanjanje kamenca, sledite ove korake.

Budite precizni i posvećeni

Ispraznite i isperite bokal. Odložite sav talog kafe koji je ostao u aparatu. Napunite vodenu komoru do pola belim sirćetom, a zatim dopunite vodom. Postavite bokal na mesto i pokrenite ciklus kuvanja. Na pola puta isključite aparat za kafu i ostavite da odstoji jedan sat. Završite ciklus kuvanja. Zatim izlijte rastvor sirćeta/vode i isperite bokal u sudoperu. Napunite vodenu komoru čistom vodom i pustite da se puni ciklus od početka do kraja. Pustite da se mašina malo ohladi, a zatim ponovite ovo još dva puta da biste se oslobodili zaostalog ukusa sirćeta.

Svaka metoda je dobra ako ne oštećuje aparat

Proces uklanjanja kamenca uz pomoć sirćeta je isti, bez obzira koji metod koristite. Sirće je lako dostupno i pristupačnije od komercijalnog sredstva za uklanjanje kamenca. Sredstvo za uklanjanje kamenca je specijalno formulisano za uklanjanje kamenca iz lonaca za kafu i omogućiće da mašina radi pouzdano. Proizvođač možda neće poštovati garanciju ako redovno koristite sirće umesto sredstva za uklanjanje kamenca za čišćenje aparata za kafu.

Kafa u aparatu

Dobro isperite aparat od ukusa sirćeta

Koristite i ono što imate u kuhinji

Dok su komercijalne formule za uklanjanje kamenca sigurne i efikasne, učenje kako očistiti espresso aparat od kamenca može vam dati iste rezultate. Sirće je jedno od najpopularnijih „uradi sam“ rešenja za čišćenje i uklanjanje kamenca, ali postoje i drugi sigurni i prirodni proizvodi za domaćinstvo koji se takođe mogu koristiti.

adminKako očistiti espresso aparat od kamenca?

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *