My Blog

Peglanje na paru: Sve o vertikalnim peglama

Naučite sve o vertikalnim peglama, jer postaju deo naše svakodnevice. Prilagođavajući se sadašnjem vremenu dok ostajemo ono što jesmo. Aktivniji način života, želja za promenom i odeća koja odgovara vašem raspoloženju ili dobu dana. I po novim navikama, uz veću svest o higijeni. Ujutru treba brzo da peglamo, a uveče efikasna dekontaminacija. I tu na scenu stupa nova generacija nege veša: savršen izbor je parenje. Više o tehnici pročitajte na sajtu omladina.

Sve o vertikalnim peglama

Jednostavni i praktični, parobrodi datiraju iz 1940-ih. U to vreme korišćeni su za preoblikovanje šešira i uglavnom su bili namenjeni profesionalcima. Kasnije, a posebno 1990-ih, postao je pristupačniji, dok je modi pružio praktičan završni dodir u poslednjem trenutku. Od tada je ušao u živote običnih ljudi zahvaljujući istraživanju i razvoju upravljivijih i sve moćnijih uređaja. Inovativno i prenosivo, parenje je revolucionisalo način na koji se svakodnevno brine o odeći. Pre odlaska na posao ili sastanka u poslednjem trenutku, to olakšava život! Pogledajte i koji prečišćivač vazduha kupiti u 2022-2023.

Pegla na paru

Saznajte sve o vertikalnim peglama

Otkrijte vertikalno peglanje

Promenite način na koji gledate na negu veša: bilo da je u pitanju dezinfekcija odevnog predmeta, njegovo poboljšanje uklanjanjem nabora ili osvežavanje umorne odeće, vertikalno parenje će revolucionisati vaš svakodnevni život. Već korišćena u svetu mode, kroja i odeće, ova tehnika vam daje fleksibilnost, gde god da se nalazite! Ideja je da dozvolite pari da radi bez da vaš uređaj dođe u kontakt sa predmetom. Nakon toga ćete imati više vremena za filmove, pa pogledajte ideje za kućni bioskop za celu porodicu. 

Para ima više prednosti

Samo korišćenjem pare, gotovo sve vrste tkanina se mogu pariti i prečistiti: pamuk, viskoza i poliester, kao i najosetljiviji materijali, kao što su čipka, mikrovlakna, kašmir ili svila. Prirodni materijali kao što su svila, angora i vuna, ili biljni materijali kao što su lan i konoplja su takođe pogodniji za paru nego za peglanje, koje je ponekad previše vruće. Dok peglate od koristi će Vam biti i da odmorite ruku uz miš dizajniran za ljude sa sindromom karpalnog tunela. 

  • Ipak, preporučljivo je da testirate paru na malom delu predmeta koji ćete pariti kako biste izbegli zagorevanje ili oštećenje.
  • Takođe ćete biti prijatno iznenađeni kada otkrijete kako je lako dezinfikovati i ispariti svoj dom: od zavesa do stolnjaka, jastuka za sofu i stolica od tkanine, poželećete da ga isprobate na svemu!
  • Pouzdano uklanja 99,9% virusa sa tkanina i predmeta, uključujući koronavirus, klice i zaostale bakterije bez hemikalija.
  • Uskoro ćete videti da je vertikalna upotreba jednako efikasna u dezinfekciji vaše odeće kao i vašeg doma.

Koju peglu odabrati?

Vertikalno parenje je moguće bilo gde; sve što vam treba je pravi uređaj, postolje i voda, ništa ne može biti jednostavnije! Izaberite mesto koje će vam omogućiti da se lako krećete po svojoj odeći. Uzmite svoj parni aparat ili generator pare i vešalicu. Možete pariti direktno na predmet dok držite vešalicu u ruci. Kada želite da ga spustite, jednostavno pronađite kuku na poleđini vrata ili ivici ormana i pričvrstite vešalicu na nju. Konačno, napunite rezervoar, uključite svoj uređaj i pratite uputstva u nastavku.

Kako peglati?

Stavite svoju jaknu, bluzu, košulju ili pantalone odela na vešalicu. Da bi jedna ruka ostala slobodna, pričvrstite vešalicu po vašem izboru. Prvo, nekoliko puta poprskajte paru od odeće da biste proverili da li uređaj ispravno radi. Postavite peglu nekoliko centimetara od tkanine i prskajte paru prema njoj. Parite vertikalnim pokretima, od vrha do dna. Ponavljajte postupak dok nabori ne nestanu uz magiju pare.

Pegla

Zaboravite na tradicionalno peglanje i dugo stajanje uz vertikalnu peglu

Uživajte u rezultatu

Odličan rezultat se može postići za samo nekoliko sekundi. Za još brže peglanje na pari, slobodnom rukom držite svoj predmet rastegnutim. Zatezanje tkanine smanjuje nabore i povećava efikasnost pare. Ponovite korake deo po deo: leđa, rukave i prednji deo jakne ili košulje, kao i na skrivenim delovima kao što je unutrašnjost nogavica. Para prolazi kroz vlakna i uklanja nabore sa obe strane tkanine. Ako je jedan deo posebno zgužvan, samo nanesite paru malo duže. Sve o vertikalnim peglama možete naučiti i na sajtu proizvođača.

adminPeglanje na paru: Sve o vertikalnim peglama

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *