My Blog

Ideje za kućni bioskop za celu porodicu

Kućni bioskop za celu porodicu može biti pravo remek-delo. Bez obzira da li postavljate zvučnike svog računara ili složeni paket kućnog bioskopa, razumevanje umetnosti i nauke o kanalima i postavljanju zvučnika je najvažniji korak u uživanju u vašem novom zvučnom sistemu. Čitajte dalje dok vas vodimo kroz ubrzani kurs podešavanja surround zvuka. Za više tekstova o tehnici, pogledate sajt omladina.

Kako da postavim kućni bioskop za celu porodicu?

Jedan ljubitelj TV-a postavio je sam HDTV postavku i nove zvučnike. Kao i kada istražujete koji su najtraženiji telefoni ove zime, tako je i izbor zvučnika rezultat velikog istraživanja. Ipak, to nije dovoljno. Dok je neumorno istraživao svoju kupovinu HDTV-a, nije mnogo razmišljao o podešavanju zvučnika. Kada je došlo vreme da postavi zvučnike koje je kupio uz televizor, jednostavno ih je uključio i sve ih postavio na policu ispod svog novog televizora. Jedini način da to podešavanje bude manje optimalno bio bi da su zvučnici u obližnjem ormaru.

Projektor

Kućni bioskop za celu porodicu je dosta osavremenjen

Zašto je važan kućni bioskop za celu porodicu?

Ogromna količina energije je uložena da Vam proizvođači pružili sjajan kućni bioskop i iskustvo slušanja. Svi, od dizajnera zvučnika preko audio inženjera do folijevih hvataljki — ljudi koji dodaju zvučne efekte u filmove. Svi su doprineli ponovnom stvaranju realističnog i prijatnog zvuka u vašem domu. Međutim, da biste iskoristili svu tu energiju uloženu u proizvodnju sjajnih zvučnih zapisa i filmova, morate uložiti malo sopstvene energije. Ne brinite, već smo uradili istraživanje za vas, kao i kod telefona koje blogeri preporučuju.  Jednostavno pratite dok mi objašnjavamo šta svaki zvučnik radi i gde želite da ga postavite.

Razumevanje stereo, surround i audio kanala

Da bismo započeli naše putovanje postavljanja zvučnika, hajde da prvo počnemo sa najpoznatijim audio podešavanjem – jednostavnim stereo zvukom. Kada slušate svoj iPod sa parom slušalica, gledate televiziju na setu bez priključenog bioskopa ili sistema zvučnika, ili slušate radio, doživljavate zvuk u stereo zvuku Stereo audio je jednostavno dva kanala zvuka, jedan za levi zvučnik i jedan za desni zvučnik. Pogledajte i šta su to internet kolačići i kako rade i zašto nećete morati stalno da ukucavate pitanje u pretraživač.

Surround zvuk je najbolji

To je najminimalnija postavka koja je potrebna da bi se slušaocu obezbedila iluzija usmerenosti zvuka i perspektive U zapisu surround zvuka, ovo jednostavno dvokanalno podešavanje se naziva 2.0 sistem (ili 2 kanala bez sabvufera). Dodavanje sabvufera promenilo je notaciju u 2.1—.1 predstavlja subvoofer i prateći kanal niskofrekventnih efekata koji ga napaja.

Naučite i sami kako da izgradite svoj zvuk

Složeniji audio sistemi se zasnivaju na 2.1 sistemu i dodaju dodatne kanale kako bi stvorili omotač zvuka od 360 stepeni oko slušaoca. Za razliku od jednostavnih dvokanalnih sistema koji se obično pokreću hardverom na glavnom uređaju (kao što je prenosivi muzički plejer ili televizor), sistemi sa više kanala surround zvuka generalno zahtevaju posebnu komponentu poznatu kao prijemnik za pojačavanje i distribuciju audio signala sa izvor (poput Blu-rai plejera ili kablovske kutije) do zvučnika. Trenutni potrošački audio prijemnici podržavaju između 5,1 i 11,2 kanala zvuka (pet zvučnika sa jednim sabvuferom i jedanaest zvučnika sa dva sabvufera).

Kako da naučim da postavim sam?

Ako ste za kućni bioskop za celu porodicu, pogledajte kako da sami postavite zvučnike. Ogromna većina prijemnika trenutno podržava 5.1 i 7.1 kanalni surround zvuk — veoma mali broj Blu-rai filmova trenutno se isporučuje sa audio podrškom za bilo šta više od 7.1, tako da nema razloga da potrošači snose troškove opremanja svojih domova većim sistemima zvučnika. (Ako ste radoznali šta se desilo sa 6.1 zvukom, on nikada nije bio široko prihvaćen, postoji vrlo malo kućnih bioskopa konfigurisanih za njega, a još manje 6.1 savladanih medijskih izvora koji se mogu koristiti sa njim.)

Podesite zvučnike

Počnimo sa podešavanjem zvučnika za kućni bioskop za celu porodicu. Počećemo sa jednostavnim podešavanjem 2.1 i preći na 7.1 podešavanje. Sada kada imamo malo terminologije, hajde da pogledamo kako možemo najbolje da konfigurišemo najčešće postavke zvučnika, počevši od 2.1-kanalnog sistema.

Kako urediti prostor?

Želite da stvorite to impresivno filmsko iskustvo kod kuće? Veče Netflik-a i opuštanja odjednom postaje mnogo uzbudljivije kada imate veliki ekran opremljen sistemom surround zvuka. Bez obzira da li planirate da svoj podrum pretvorite u palatu sa slikama ili želite da maksimalno iskoristite ravni ekran, sledeće ideje će vam pomoći da napravite vrhunski kućni bioskop.

DTV instalacije

DTV instalacije sa sedištem u oblasti metroa Njujorka nadogradile su kućni bioskop u jednoj kući u Bruklinu. Dnevna soba je opterećena najsavremenijom opremom uključujući 75-inčni SONI 4K Smart TV i jedan od najnovijih SONI A/V prijemnika. Beli zvučnici za surround zvuk prikazani na zidu su bežični. Kao vrhunac stvari je opako brz Vi-Fi sistem koji garantuje odličan kvalitet slike prilikom strimovanja. Pogledajte i šta je do DVD i kako funkcioniše. 

Laptop

Kućni bioskop za celu porodicu potpuno je drugačiji od gledanja filma na laptopu

Kućni bioskop za ljubitelje sporta

Napravite vrhunsku sportsku pećinu uz savete Martin Perri Interiors iz Karmela u Kaliforniji. Ovde je bazenska kabina za stambenu kuću pretvorena u sportski bar sa medijskim zidom sa pet ekrana. Nije prikazano 12 stopa široko projekciono platno koje se spušta sa plafona za doživljaj stadiona dok gledate utakmicu. Automatsko osvetljenje i motorizovane zavese stvaraju savršeno okruženje za gledanje bilo da je dan ili noć.

Porodična soba u podrumu sa ugrađenim surround sistemom

Veliki TV u kombinaciji sa zidnim/plafonskim surround sistemom pretvara običnu porodičnu sobu u podrumu Studio McGee u najpopularnije mesto u kući. Kablovska kutija i drugi medijski uređaji su skriveni u prilagođenom ormaru.

Bežični kućni bioskop montiran tv

Jedna gradska kuća u Bruklinu ima ultramoderni kućni bioskop koji su stručnjaci postavili DTV Installations. Svi kablovi za sistem su uključeni u renoviranje kuće kako bi se neprivlačne žice držale izvan pogleda. Prikazan je 65-inčni 4K Smart TV bez okvira, sa Sonos zvučnom trakom povezanom sa bežičnim zvučnicima i pojačalima. Komplet Lukul kontrolera podiže internet konekciju na viši nivo.

Gramofon

Pozivamo sve ljubitelje naučne fantastike, ovaj međuzvezdani kućni bioskop dizajnera medijskih soba u Gramofonu je vrhunski prostor za žurke gledanja naučne fantastike. Ekran TV projekta prikazuje filmove i emisije. Surround zvučnici su ugrađeni u zidove. U akustične plafonske pločice ugrađene su malene svetlucave lampice. Sedište sa naslonom čini stvari još udobnijim.

Par jede kokice

Sada se samo zavalite i gledajte omiljeni film

Moderna seoska kuća u podrumu kućni bioskop

Ovih dana nijedna soba za porodičnu rekreaciju ne bi bila potpuna bez ogromnog ravnog ekrana kao što je prikazano u ovom uređenom modernom podrumu seoske kuće od strane kompanije Hart and Lock Interior Design iz Njujorka. Kada dođe vreme za gledanje emisije, zvučnici postavljeni na plafon donose surround zvuk. Možete da postavite kućni bioskop za celu porodicu na veoma lak način i uz puno mašte.

adminIdeje za kućni bioskop za celu porodicu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *