My Blog

Miš dizajniran za ljude sa sindromom karpalnog tunela

Miš dizajniran za ljude sa sindromom karpalnog tunela veoma je potreban. Ako postoji jedan deo tela koji se stalno potcenjuje, to moraju biti zglobovi. Većina nas to možda nije ni svesna, ali naši zglobovi i šake preuzimaju mnogo toga tokom našeg svakodnevnog života. U stvari, oni su verovatno dva najzanemarenija područja skeleta. Za više saveta o tehnologiji i gedžetima pogledajte sajt omladina.

Koji je najbolji ergonomski miš za karpalni tunel?

Kada je u pitanju izbor najboljeg ergonomskog miša, ne postoji opcija koja odgovara svima. U stvari, izbor je veoma ličan, zato danas na tržištu postoji nekoliko ergonomskih opcija. Kada odaberete pravog miša, svodi se na pravo znanje. Evo pet najpopularnijih i ergonomski najzvučnijih opcija miša koje treba razmotriti. Pogledajte kako izgledaju telefoni koje blogeri preporučuju.

Ergonomski miš

Miš dizajniran za ljude sa sindromom karpalnog tunela

Horizontalni miš

Što se tiče popularnosti, horizontalni miš pobeđuje. Glavni razlog za to je poznavanje oblika na koje smo navikli. Horizontalni miš nudi zaobljeni oblik kupole koji je idealan za udobnost. Što se tiče kretanja, imate izbor između optičkog ili laserskog pokreta. Ako tražite odličnu opciju da održite svoju radnu produktivnost, ovo je verovatno vaš najbolji izbor. Sigurno i sami znate šta su to internet kolačići i kako rade, ali je zabavno (i slatko) čitati o njima.

Vertikalni miš

Vertikalni miš je malo drugačijeg oblika, ali je podjednako odličan u smislu udobnosti. Premisa ovog miša je da ga drži u položaju rukovanja što znači da nema neprirodnog uvrtanja zgloba. Dugme za vertikalni miš možete pronaći sa strane, a ne na vrhu. Iako ova opcija miša nudi idealan ergonomski dizajn i razmatranje, možda će biti potrebno da se naviknete. Dakle, ako je produktivnost visoka na vašoj listi, možda biste želeli da se držite horizontalnog dizajna miša. Dok radite slušajte muziku, a da li ćete izabrati Spotify ili Youtube zavisi samo od Vas.

Miš dizajniran za ljude sa sindromom karpalnog tunela nije jeftin

Ako po ceo dan radite za računarom, vaše ruke i zglobovi svakodnevno trpe još više udara. Prečesto to dovodi do problema kao što je sindrom karpalnog tunela jer zanemarujemo da istegnemo ili odmorimo ove delove tela. Imajući ovo na umu, možda biste želeli da razmislite da kupite miš dizajniran za ljude sa sindromom karpalnog tunela. Evo kako može da koristi vašem opštem zdravlju i ublaži uporni bol u zglobu.

Miš sa loptom

Sigurno je da kada imate sindrom karpalnog tunela nije lako, pa miš sa loptom to može da reši. Ovaj tip ergonomskog miša je prilično sličan korišćenju trackpad-a za laptop. Ali umesto toga, koristite kuglu za praćenje koja se kotrlja na nepokretnoj bazi. Ovo je još jedan neverovatno ergonomski dizajn jer uključuje malo ili nimalo pomeranja ili uvrtanja zgloba za rad. Baš kao dodirna tabla na laptopu, miš sa loptom nudi veliku preciznost i prilično ga je lako uhvatiti u koštac. Ovo ga čini još jednom dobrom opcijom za udobnost i produktivnost.

Pero miš

Ovo je vaš osnovni, običan miš, osim što je smešten u faktor oblika olovke. Ovaj tip ergonomskog miša ne treba mešati sa olovkom — iako možda izgledaju slično. Miš sa olovkom je idealan jer vam omogućava da ga držite kao olovku ili olovku, što omogućava minimalno kretanje zgloba. Jednostavan je za upotrebu, lagan i odlična je ergonomska alternativa onima koji se već bore sa sindromom karpalnog tunela.

Ergonomski miš

Uz ovaj miš biće Vam lakše da radite svakodnevne zadatke

Džojstik miš

Ovo je jednokratna opcija za vertikalni miš. To je sjajan izbor za one koji se bore sa karpalnim tunelom ili bilo kojim drugim oblikom mišićno-skeletnih problema, kao što su artritis ili tendinitis. Dizajn džojstika vam omogućava da upravljate mišem na isti način kao i vertikalnim mišem — uz rukovanje rukom i zglobom. tj. Vaša ruka ostaje okomita na radni sto, a zglob se ni na koji način ne savija ili uvija. Baš kao i vertikalni miš, na ovu opciju je potrebno malo navikavanja. Međutim, i dalje je dobar izbor ako upravljate karpalnim tunelom ili bilo kojim drugim stanjem. Miš dizajniran za ljude sa sindromom karpalnog tunela može Vam mnogo pomoći.

adminMiš dizajniran za ljude sa sindromom karpalnog tunela

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *