My Blog

Saznajte zašto je PlayStation 5 toliko popularan kod nas

Ima mnogo razloga zašto je PlayStation 5 toliko popularan kod nas. Jedan od njih svakako je atraktivnost i izgled, ali nije samo to razlog. Proizvođač je uložio mnogo u dizajn, performanse i unapredio igre da ima razloga da ga prihvatimo kao najboljeg. Ako ništa drugo, onda su nova grafika i zvuk razlog da i mi prihvatimo ovu konzolu kao najbolju. Za novosti iz sveta tehnike pogledajte sajt omladina.

Play Station 5

Prelep dizajn jedan je od razloga zašto je PlayStation 5 toliko popularan kod nas

Izgled je od velike važnosti

Kada kupujemo konzolu za igranje, obično nas ne zanima kako ona izgleda. Ipak, to ne znači da baš ništa ne bi trebalo da nam bude važno. Proizvođač je uložio mnogo u izgled ove konzole i svakako ima razloga da je smatramo veoma privlačnom.

  • Estetika je veoma važna kada kupujete svoju konzolu i uređaj za igranje igrica, ali to ne treba da bude Vaše jedino merilo;
  • Ako Vas zanima zašto je PlayStation 5 toliko popularan kod nas onda pogledajte njegove performanse koje su neverovatne;
  • Postoji mnogo detalja poput specifične boje ili ergonomičnog džojstika koji takođe privlače pažnju;
  • Za svakoga od nas cena ne igra presudnu ulogu kada kupujemo konzolu ali jeste veoma važan faktor pa nije loše da obratite pažnju i na to – kao što se sigurno pitate da li je kućni bioskop investicija koja vredi;
  • Svaka konzola ima svojih prednosti i mana, pronađite ono što Vam odgovara na ovom.

Dizajn

Playstation 5 ima specifičan futuristički dizajn koji je veoma privlačan i zanimljiv. Dok su prethodni modeli bili jednostavniji i manji, ovaj kao da privlači pažnju. Ne samo da je veći i deblji, već je i u beloj boji. To znači da ga je jednostavno nemoguće sakriti jer se bukvalno vidi na svakom koraku. Sa druge strane, on je veoma ergonomičan pa je i igranje lakše uz moderan dizajn. Slično je i kada imate dilemu laptop ili desktop – šta odabrati.

Mnogo je veći

Dok je prethodni model bio poput igračke koju biste rado sakrili, Playstation 5 je uređaj koji jednostavno vrišti da je Vaš i ničiji više. Ne možete ga sakriti, a ne biste ni želeli, jer je veoma atraktivan i moderan. Sigurno je da će proizvođači praviti i verzije u crnoj boji, ali će se ova zadržati na tržištu još neko vreme kao primer uređaja koji samo odabrani mogu da imaju. Ako volite i dobar zvuk razmislite da li su bežične slušalice najbolji prijatelj ljubitelja muzike.

Ima bolji džojstik

Za prave ljubitelje igrica novi uređaj je ne samo lep već i veoma praktičan. Proizvođač se potrudio da napravi uređaj sa kojim se možete igrati ceo dan bez opasnosti po zdravlje. Ako ste pravi gejmer onda znate da postoji mnogo tegoba sa ručnim zglobom koje Vam mogu potpuno promeniti život. Zato je važno da igrate sa uređajima koji su profesionalni i bezbedni, a nova konzola svakako to jeste. Ako želite da se uverite u kvalitet, možete probati igricu Astro Playroom koja pokazuje sve njegove performanse.

Performanse su razlog zašto je PlayStation 5 toliko popularan kod nas

Ako verujemo igračima, nova konzola ima mnogo toga da pruži. Pored većeg izbora igara, tu su i mnogo bolji zvuk i grafika i brže učitavanje. Igračima su to presudne prednosti zbog kojih i biraju ovu konzolu za igranje.

Jednostavan je za upotrebu

Iako gejmeri obično imaju veliko znanje o softweru i pratećim komponentama, nekada je neophodno da imate uređaj koji će biti jednostavan za instalaciju i upotrebu. Playstation 5 jedan je od tih koje može uključiti i neko ko nikada nije igrao igrice i lako staviti u upotrebu. Sa druge strane, to ne znači da je slabijeg programa, naprotiv. Jedna od velikih prednosti je što je potpuno usavršen i veoma moćan, čak i ako je jednostavan.

Ima više modova

Možda će Vam se činiti da nova konzola ne nudi mnogo, ali to je samo njen spoljni oblik. Ona je zapravo veoma moćna upravo zbog širokih mogućnosti koje nudi. Jedna od najboljih stvari u vezi sa ovom konzolom je što ima više modova unutar jedne igrice, odnosno, možete isprobati i mnoge novine. Ako saberemo sve te modove i podvrste, jasno je da konzola ima mnogo više mogućnosti nego što se to činilo.

Tih i ne pregreva se

Možda Vam se ovo ne čini kao neka velika prednost, ali za prave gejmere ovo je jedna od boljih performansi. Iako ima daleko moćniji softver i bolje performanse, on je veoma tih. Toliko da se njegov rad i ne čuje. Sa druge strane, zbog novih delova ne pregreva se čak ni nakon nekoliko sati što ga čini veoma privlačnim za višesatnu upotrebu.

Brže učitava i ima bolju grafiku

Ako nešto želimo kada koristimo konzolu za igranje to je da nema „seckanja“ slike i tona kao ni uobičajenih usporavanja softvera. Upravo to jedna je od prednosti ovog sistema, jer on čini da imamo odličnu sliku i ton a uz to daleko bolju grafiku. Već nakon nekoliko sati igranja pitaćemo se kako smo i do sada izdržavali sa starim modelima koji su imali mnogo slabije performanse.

Stara konzola

Sa svakim novim modelom PlayStation postaje moderniji

Novi PlayStation 5 ima i nedostataka

Kao i kod svakog novog uređaja, nakon što prođe prva oduševljenost, pronađu se i neke mane. Jedna od njih je mali izbor igara, ali kada se sve svede, mana je veoma malo. Svakako je da igrači imaju mnogo razloga zašto biraju ovu konzolu za sebe.

Ima malo novih igara

Mada su modovi omogućili raznovrsnost, jedna od mana novog Playstation 5 je što zapravo nema neki veliki izbor igara. Očekujemo da kada se pojavi novi model dobijemo i nove verzije i mogućnosti, ali se to ovoga puta nije dogodilo. Šta više, uz cenu koja prati ovu verziju ovo je daleko manji izbor nego što smo očekivali. Svakako jedna od većih mana.

Skup je za običnog igrača

Budimo realni, Playstation 5 neće kupovati običan igrač, već samo onaj koji ima nameru da ga koristi svakodnevno. Otud je i cena primerena modelu. Ipak, čini se da je cena možda i previsoka za jednu konzolu za igranje. Ne samo da je neprirodno visoka, već će svakako odvratiti igrače od ovog modela koji neće moći da ga kupe. Možda to i jeste namera proizvođača.

Stari model PlayStation

PlayStation 5 ima i nedostataka ali su zanemarljivi

Ne može da zameni gajmerski računar

Ma koliko govorili o savršenoj konzoli ako ste pravi igrač onda ćete tražiti svoje verzije računara, laptopa i dodatne performanse. Sigurno je da postoje razlozi zašto je PlayStation 5 toliko popularan kod nas, ali to ne treba da bude razlog da potpuno odbacimo i druge mogućnosti. Ako Vam ovakav model odgovara onda nećete morati da trošite novac na preskupe računare, ali sa druge strane, svako treba da pronađe svoj model za sebe.

adminSaznajte zašto je PlayStation 5 toliko popularan kod nas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *